Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΜΑΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση μελισσοκόμων για την υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων Κυψελών διαχείμασης έτους 2018.

Η Περιφερειακή  Ενότητα  Έβρου και ειδικότερα η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας για τα εξής:

1. Κυψέλες διαχείμασης
Κυψέλες διαχείμασης είναι τα έτοιμα προς διαχείμαση μελίσσια που διαθέτει ένας μελισσοκόμος μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Σε εφαρμογή του Καν 1308/2013, παρακαλούνται όλοι οι μελισσοκόμοι που το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο είναι σε ισχύ να δηλώσουν με σχετική αίτηση-δήλωση τον αριθμό των κυψελών που θα διαχειμάσουν.
Οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  (Καραολή και Δημητρίου 40, 2ος όροφος γραφείο 3, τηλ.2551357152 κον Τοπούζη Δημήτριο) και στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας Φερών, Τυχερού και Σουφλίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018.
Η αίτηση-δήλωση κυψελών διαχείμασης δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο θεωρημένο κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου του έτους για το οποίο δηλώνονται οι κυψέλες διαχείμασης. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο  μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης.
Όσοι μελισσοκόμοι δεν υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση κυψελών διαχείμασης θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου